به مناسبت هفته منابع طبیعی/
تاثیرات درختان بر اکولوژی و نقش آن در تامین منابع مورد نیاز انسان ها

از خودتان پرسیده اید تاکنون چند درخت کاشته اید. اگر این کار را نکرده، باز دیر نشده است؛ از امروز عهد کنید که سالانه چند درخت بکارید و با تمام وجود از حیات جنگل ها و درختان محافظت و دفاع کنید.
شاهوخبر؛ اگر نتوانیم نفس بکشیم و اکسیژن مورد نیاز خود را از هوا نگیریم، ما و همه موجودات زنده دیگر ظرف چند دقیقه خواهیم مرد. پس زنده بودن فقط و فقط به مولکول های اکسیژن وابسته اند؛ منبع این اکسیژن کدام است ؟ می دانید این اکسیژن از کجا می آید؟ بی شک بیشتر مردم نمی دانند که منبع و کارخانه ساخت این اکسیژن، جنگل ها و درختان هستند، به همین دلیل است که درختان و جنگل ها در سرار جهان این قدر مورد ستم و بی مهری قرار گرفته اند.
اگر درختان مراتع و پوشش های گیاهی نباشند، اکسیژنی نیز ساخته نخواهد شد و زندگی و حیاتی نیز بر روی کره زمین باقی نخواهد ماند. جنگل ها و درختان را شش های زمین نامیده اند و البته چنین نقشی را برای کل حیات دارند. گمان می کنید که اکسیژن پیش از آغاز حیات در جو زمین موجود بوده است؛ حدود 4 میلیارد سال پیش باکتری ها بر روی زمین یا در درون دریاها پابه عرصه حیات گذاشتند. پیش از آن، آنگونه که دانشوران علم فرگشت باور دارند، زمین دارای اتمسفر نبود.
این انبوه باکتری که در آن زمان تنها شکل حیات بر روی زمین بودند در اثر کنش و واکنش های شیمیایی خود،گازهایی تولید کردند که کم کم منجر به تشکیل اتمسفر زمین شد. شاید میلیون ها سال دیگر گذشت تا همین باکتری ها که موجودات تک سلولی هستند به غلظت اکسیژن افزودند و آن را از یک درصد به 20 درصد رساندند. وجود جوی با ضخامت کافی که دارای 20 درصد اکسیژن بود باعث گشت تا به تدریج موجودات چند سلولی و سپس موجودات تکامل یافته دیگری پا به عرصه حیات بگذارند.
اگر باکتری ها نباشند کار حیات مختل است. این باکتری ها در آن روزگار دور، هوا و اکسیژن را ساختند و زمینه را برای پیدایش سایر اشکال حیات فراهم نمودند و امروز هم در بازیافت طبیعت و در باروری خاک نقش مهم و اساسی دارند.زندگی دارای نوعی هم آهنگی است که هر موحود زنده ای در آن وظیفه ای برعهده دارد.یعنی ما و درختان و باکتری ها هرکدام یکی از چرخ ها و یا اعضای این حیات هستیم و هیچ کدام بدون دیگری نمی توانیم زنده بمانیم.
بهتر است بگوییم ما بدون آنها نمی توانیم زندگی کنیم چون آنها بدون ما و بهتر از حالا می توانند به زندگی خود ادامه دهند. برای اینکه ما به زندگی خودمان ادامه بدهیم و حیات ادامه داشته باشد باید باکتری ها و بوته ها و سنجاب ها و موش ها هم همگی وجود داشته باشند و زندگی کنند. چهار میلیون سال پیش باکتری ها با تولید انبوه اکسیژن محیطی را فراهم آوردند که بقیه موجودات پا به عرصه حیات گذاشتند.آن ماموریت یا به درختان امروز واگذار شد و یا درختان از تکامل همان باکتری ها به وجود آمدند.
درختان همچنان دارند وظایف گذشتگان دور خود را انجام می دهند؛ جایگاه درختان برای ما به مانند جایگاه مادر است در کودکی و در پاره ای موارد هم مثل تولید اکسیژن شاید جایگاهی فراتر از جایگاه مادر داشته باشد. فایده آنها تنها به جذب گاز کربنیک و تولید اکسیژن محدود نمی شود، هرچند همین دو کار هم امکان حیات را برای ما به وجود آورده است.جنگل ها و در واقع درختان برای ما منبع دارو و شفا هستند و گفته شده که یک چهارم داروهایی که پزشکان تجویز می کنند منشا گیاهی دارند.
با این توضیحات وظیفه من و شما در برابر جنگل بسیار سنگین است و با مسئولیتمان در قبال سلامتی و زندگی خود و فرزندانمان برابری می کند.می خواهید از زندگی خود و فرزندانتان مراقبت بکنید باید از درختان جنگلی و غیرجنگلی مراقبت کنید. ما شاید بزودی نتوانیم از شر سوخت های فسیلی رها شویم، ولی می توانیم از درختان و جنگل های خود که گاز کربنیک را می گیرند و به جای آن اکسیژن و هوای پاک به ما می پس می دهند، مراقبت کنیم.
جنگل ها به ما آب تصفیه شده می دهند، هوای پاک و سالم می دهند، خوراک و پوشاک و خاک غنی شده برای کشاورزی و دارو می دهند و در یک جمله همه پیش نیازهای حیات را می دهند. بنابراین ما به جای قربانی کردن و ریختن خون یک حیوان بی گناه باید عهد ببندیم که برای سلامتی خود و فرزندانمان و برای میمون بودن خانه نومان و برای از سفر بی خطر برگشتن عزیزانمان و برای بهبود بیمارانمان درخت بکاریم.چقدر زیباست اگر ما برای رفع خطر از ریختن خون حیوانات بی گناه دست بکشیم و کاشتن گل و گیاه و درختان را جایگزین آن سازیم.
راستی از خودتان پرسیده اید تا حالا چند درخت کاشته اید؟ اگر نکاشته اید باز دیر نشده و از امروز عهد کنید که سالانه چند درخت بکارید و با تمام وجود از حیات جنگل ها و درختان موجود محافظت و دفاع کنید.
نویسنده: حشمت قربانی/ روزنامه نگار و فعال زیست محیطی
انتهای پیام/الف
لینک کوتاه: https://goo.gl/R9hX5g
برچسب ها :
حیات جنگل ها و درختانسوخت های فسیلیتولید انبوه اکسیژنهفته منابع طبیعیروز درختکارینظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- 370 فقره تصادف نوروز امسال به فوریت های پزشکی کُردستان گزارش شد
- مصاف شهرداری کامیاران و خوشه طلایی ساوه در ورزشگاه آزادی
- زمینه سرمایه گذاری و اشتغال را فراهم می آوریم/ پیش بینی 32 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزه نمودن 2 هزار هکتار از اراضی پایاب سد گاوشان
- رهبر انقلاب:در مقابل کسانی که بخواهند رای مردم را در انتخابات بشکنند می ایستم/ انقلاب و پیشرفت متوقف نمی شوند
- شرایط شرکت در مسابقات قوی ترین مردان سال 96 بزوش اعلام شد
- مطالبه مردم و رهبری از مسئولان تمرکز بر تولید و اشتغال است
- سال جدید، سال اشتغال بیشتر برای جوانان خواهد بود/باید مشارکت حداکثری، رقابت سالم و انتخابات قانونی، مد نظر همه ما باشد
- اجرایی شدن طرح تامین مالی خُرد در کامیاران با اعتبار 120 میلیارد ریالی
- پرداخت 13 میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی برای اشاعه کسب وکار در کامیاران
- روایت های تکان دهنده عکاس ایرانی از فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه+تصویر
- ایام نوروز زمان مناسبی برای ارتقای فرهنگ ترافیک شهری است
- وزنه بردار کامیارانی در راه مسابقات جهانی مکزیک
- آغاز پیش ثبت نام داوطلبان کاندیداتوری شورای اسلامی شهر و روستا
- انتصاب رئیس جدید شرکت گاز کامیاران
- کرمانشاه و کُردستان در صدر آمار استان های بیکار ایران
- فاجعه حلبچه و تاثیر آن در تحول حقوق بین الملل
- صعود زمستانه گروه کوهنوردی شاهو به قله دماوند
- تجلیل از انتها قبادی، بانوی نویسنده کامیارانی
- اعطای نشان شوالیه توهین به هنرخوشنویسی است/ ما باید به فرانسوی ها نشان هنر بدهیم
- شطرنج باز کامیارانی، قهرمان مسابقات یابود شهدای پلاسکو
- راه اندازی گشت های نوروزی در بازار کامیاران
- نقش بی بدیل زنان در امور اجتماعی انکار ناشدنی است/ انتخابات بهترین فرصت برای نقش آفرینی زنان است
- زنان می توانند پیشگامان تغییر در جهان باشند
- دیدار شهرداری کامیاران و پیام مقاومت ساری در ورزشگاه آزادی
- انتقاد فرمانده سپاه کُردستان از ضعف اقدامات فرهنگی در استان
- هرچه داریم، از شهدا داریم و این حقیقت محض است
- انتشار کتاب صید قزل آلا در پالنگان با ریچارد براتیگان
- تولید و ترویج صنایع دستی توسط بانوی کارآفرین کامیارانی
- ماردین رستمی قهرمان قهرمانان شطرنج کُردستان شد