در گفت و گو با دکترکیوان فرهمندی مطرح شد:
هشدار به خانواده ها؛ ماده مخدر گل در کمین جوانان است

مدیر شبکه بهداشت ودرمان کامیاران گفت: ساختار این ماده مخدر به گونه ای است که با یک بار مصرف به گونه ای عملکرد مغز را مختل میکند که دیگر مصرف کننده بدون آن نمی تواند زندگی کند و زیستن بدون گل غیرممکن میشود.
شاهوخبر؛ شاید اگر به فردی که از دنیای مواد مخدر اعتیادآور به دور است، گفته شود تا چه اندازه با موادی چون علف، قارچ، اشک، گراس و گل آشناهستی؛ همراه با نگاهی عاقل اندر سفیه بیان دارد که مگر می شود اسامی مواد غذائی و گیاهی را بر ماده مخدر گذاشت؛ اما چه عاقل باشیم و چه سفیه مورد خطاب قرار گیریم این نام ها واقعیت امروز دنیای معتادهای جسمی و روانی هستند و نام های ذکر شده تداعی کننده نشئگی و سرخوشی و گاه خماری، درد استخوان و بی قراری برای معتادین هستند.
طبق آمار اعلام شده هر روز 9 نفر از ایرانیها به خاطر مصرف مواد مخدر میمیرند؛ جماعتی که به گواه آمارهای جمعیت مبارزه با دخانیات کشور، از ده سالگی دست به سیگار میشوند و از هفده سالگی مواد مخدر را تجربه میکنند. در این میان گروهی هم هستند که از دوازده سالگی به بعد پای مخدرهای صنعتی به زندگیشان باز میشود و رنگ روزگارشان را با شیشه، حشیش، کروکودیل و ماری جوانا سیاه میکنند.
به تازگی ماده مخدری دیگر و با عنوانی فریبنده و در واقع دلفریب به نام «گل» وارد بازار شده است و جوانان را به سوی خود کشیده و در گرداب فنا غرق می کند؛ طبق اعلام های رسمی، ماده مخدر گل به همان اندازه که نام خوشایندی دارد، یکی از خطرناکترین مواد مخدر است که این روزها در دست جوانها میچرخد و به اسم یک روانگردان طبیعی خرید و فروش میشود.
«دکتر کیوان فرهمندی» مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کامیاران درباره این ماده مخدر عنوان می دارد، گل ماده مخدری است باعث بالارفتن ضربان قلب شده و به مصرف کننده احساس بیقراری میدهد و بانی افزایش توهم در فرد می شود.
وی به خطرات مصرف این ماده مخدر اشاره می کند و می گوید، نوع ساخت این ماده مخدر به گونه ای است که با یک بار مصرف به گونه ای عملکرد مغز را مختل میکند که دیگر مصرف کننده بدون آن نمی تواند زندگی کند و در واقع زیستن بدون گل غیرممکن میشود.
دکتر فرهمندی گل را از خانواده ماری جوانا می داند و اظهار می دارد، گل که در واقع همان ماری جوانا و از خانواده حشیش می باشد با اسم زیبا و باطن خطرناک در میان جوانان در حال شیوع است و سوداگران در تبلیغات خود از عدم اعتیاد به آن صحبت می کنند، درحالی که این سخن کاملا کذب بوده و اتفاقا وابستگی روانی بسیار زیادی ایجاد میکند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کامیاران با نام های دیگر این محصول افیونی- روانی اشاره می کند و می گوید، این ماده مخدر به صورت پودر سبز رنگی است که برخی آن را در تنباکوی قلیان استفاده کرده و بعضی با آمیختن آن با توتون سیگار استعمال می نمایندو در برخی از شهرهای مرکزی و کلانشهرها با آن شیرینی درست می کنند و تحت عنوان «معجون بیرجندی» یا «زابلی» معروف شده است.
دکتر فرهمندی از خانواده ها می خواهد علاوه بر مراقبت ازجوانان، در صورت مشکوک شدن به مصرف این گونه مواد به علائمی چون افزایش بسیار زیاد اشتها، قرمز شدن چشم ها، اختلال در حافظه کوتاه مدت، بدبینی، پرخاشگری، احساس توهم، اضطراب، خنده های بی مورد و خشکی دهان توجه نمایند تا در دام این ماده مخدر گرفتار نشوند.
نکته مهم این است که عدم شناخت از اثرات استفاده از گل در دراز مدت با توجه به کمبود تحقیقات جهانی و طبعا عدم انجام تحقیقی دراین باره در ایران، باعث می شود که اعتیاد به گل جزو اعتیادهای بدون درمان شناخته شود و بیشتر روشهای ترک متکی به شیوههای درمانی ناشناخته و یا تجربی باشد.
دکتر فرهمندی با هشدار جدی به خانواده ها می گوید، اولیا باید توجه داشته باشند که سن اعتیاد کاهش یافته است و جوانان در مقاطع دبیرستان در خطر اعتیاد قرار دارند؛ جوانان با این تصور که گل گیاهی طبیعی و بیضرر است به سوی مصرف آن روی می آورند و این به واقع ضعف اطلاعرسانی درباره این مخدر است که باعث شده اشخاص تصور کنند میتوانند خیلی راحت مصرف گل را کنار بگذارند که این تصور به هیچ وجه درست نیست.
و این سخن مدیر شبکه بهداشت و درمان می تواند بسیار کارساز باشد که خانواده ها هوشیار باشند و از جوانان مراقبت نمایند و رفتار آنان را زیر نظر بگیرند تا در دام اعتیاد به انواع مواد مخدر شناخته شده و ناشناخته گرفتار نشوند.
انتهای پیام/الف
لینک کوتاه: https://goo.gl/8pmeUR
برچسب ها :
ماده مخدرگلماری جواناموادمخدر و هوشیاری خانواده هاعلف و گراسمختل شدن عملکرد مغزنظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- 370 فقره تصادف نوروز امسال به فوریت های پزشکی کُردستان گزارش شد
- مصاف شهرداری کامیاران و خوشه طلایی ساوه در ورزشگاه آزادی
- زمینه سرمایه گذاری و اشتغال را فراهم می آوریم/ پیش بینی 32 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزه نمودن 2 هزار هکتار از اراضی پایاب سد گاوشان
- رهبر انقلاب:در مقابل کسانی که بخواهند رای مردم را در انتخابات بشکنند می ایستم/ انقلاب و پیشرفت متوقف نمی شوند
- شرایط شرکت در مسابقات قوی ترین مردان سال 96 بزوش اعلام شد
- مطالبه مردم و رهبری از مسئولان تمرکز بر تولید و اشتغال است
- سال جدید، سال اشتغال بیشتر برای جوانان خواهد بود/باید مشارکت حداکثری، رقابت سالم و انتخابات قانونی، مد نظر همه ما باشد
- اجرایی شدن طرح تامین مالی خُرد در کامیاران با اعتبار 120 میلیارد ریالی
- پرداخت 13 میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی برای اشاعه کسب وکار در کامیاران
- روایت های تکان دهنده عکاس ایرانی از فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه+تصویر
- ایام نوروز زمان مناسبی برای ارتقای فرهنگ ترافیک شهری است
- وزنه بردار کامیارانی در راه مسابقات جهانی مکزیک
- آغاز پیش ثبت نام داوطلبان کاندیداتوری شورای اسلامی شهر و روستا
- انتصاب رئیس جدید شرکت گاز کامیاران
- کرمانشاه و کُردستان در صدر آمار استان های بیکار ایران
- فاجعه حلبچه و تاثیر آن در تحول حقوق بین الملل
- صعود زمستانه گروه کوهنوردی شاهو به قله دماوند
- تجلیل از انتها قبادی، بانوی نویسنده کامیارانی
- اعطای نشان شوالیه توهین به هنرخوشنویسی است/ ما باید به فرانسوی ها نشان هنر بدهیم
- شطرنج باز کامیارانی، قهرمان مسابقات یابود شهدای پلاسکو
- راه اندازی گشت های نوروزی در بازار کامیاران
- نقش بی بدیل زنان در امور اجتماعی انکار ناشدنی است/ انتخابات بهترین فرصت برای نقش آفرینی زنان است
- زنان می توانند پیشگامان تغییر در جهان باشند
- دیدار شهرداری کامیاران و پیام مقاومت ساری در ورزشگاه آزادی
- انتقاد فرمانده سپاه کُردستان از ضعف اقدامات فرهنگی در استان
- هرچه داریم، از شهدا داریم و این حقیقت محض است
- انتشار کتاب صید قزل آلا در پالنگان با ریچارد براتیگان
- تولید و ترویج صنایع دستی توسط بانوی کارآفرین کامیارانی
- ماردین رستمی قهرمان قهرمانان شطرنج کُردستان شد