ناهنجاری های اجتماعی/
شناخت علل واقعه طلاق و تاثیر آن بر خانواده

منظور از اعتیاد فقط اعتیاد به مواد مخدر، سیگار و الکل نیست؛ حتی اعتیاد به قمار، خرید و اینترنت هم می تواند باعث بروز مشکلات جدی در ازدواج شود.
شاهوخبر؛ طلاق در لغت به معنی رها شدن و به عبارتی پایان رابطه زناشویی میان زن و شوهر است؛ اغلب طلاق راه حل رایج و قانونی عدم سازش زن و شوهر، فروریختن ساختار زندگی خانوادگی، قطع پیوند زناشویی و اختلال والدین با فرزندان است.
طلاق باعث کاهش شدید اعتماد به نفس در اعضا خانواده می شود و چنین کمبودی می تواند ماهیتی اجتماعی، روانی و جسمی داشته باشد.کاهش اعتماد به نفس در نتیجه طلاق منشا مهم اختلالات اعضا خانواده در حین و بعد از طلاق است. طلاق پدیده ای چند بعدی است، شاید کمتر پدیده ای به این پیچیدگی وجود داشته باشد؛ بنابراین طلاق را می توان به عنوان پدیده اجتماعی نام برد .
زمانی که جامعه در معرض آسیب های بنیادی قرار می گیرد روابط اجتماعی نیز بیمار بوده و فساد گوشه به گوشه جامعه را در بر می گیرد، علاوه بر این طلاق یک پدیده روانی است که بسیاری از خانواده ها در برابر تکانه های اقتصادی قرار نمی گیرند ودست به طلاق می زنند.
از جمله دلایل رشد سریع طلاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛ یکی اینکه، نگرش نسبت به طلاق در معرض تغییر قرار گرفته به طوری که به عنوان یک راه حل قابل تحمل آسانتر مورد توجه قرار گرفته و ازدواجهای ناخوشایند به طلاق منجر می شود. درثانی، نقش زنان در جامعه تغییر یافته، استعداد زنان شاغل افزایش یافته، در نتیجه استقلال مادری آنان را قادر ساخته به ازدواج های ناخوشایند پایان دهند.
سومین دلیل اینکه ازدواج با نگرانی آینده فرزندان همراه است و والدین به طور گسترده ترجیح می دهند برای جلوگیری از حاملگی از قرصها و داروهای خوراکی ضد حاملگی استفاده کنند و این امر باعث شده ازدواج های بدون فرزند شده و در نتیجه طلاق آسان تر شود.
طلاق مهم ترین آسیب اجتماعی در کشور ما است و افزایش روز افزون آن موجب نگرانی های زیادی شده در عین حال کاهش سن بلوغ، افزایش فاصله زمان بلوغ تا زمان ازدواج، افزایش میانگین سن ازدواج بخصوص در قشر تحصیلکرده میزان طلاق را درکشور افزایش داده است.
یکی دیگر از مهم ترین دلایل طلاق، اختلاف سلیقه بین زوج است؛ توسعه شهرنشینی، صنعت، بالا رفتن سطح سواد، بر هم خوردن انسجام خانوادگی و اجتماعی، از بین رفتن سنت های کهن و فرهنگهای بومی، اختلاف طبقاتی و تا حدودی انگ زدایی از پدیده طلاق در جامعه امروز می باشد.
درباره دلایل اصلی جدایی بین زوجین نیز مواردی بیان می شود؛ از جمله آن خیانت است؛ ۱۷درصد طلاق ها به خاطر خیانت یکی از طرفین رخ می دهد. اما بسیاری معتقدند که خیانت هرگز دلیل اصلی طلاق نیست بلکه نشان دهنده آن است که یک رابطه مدتهاست از هم پاشیده است و در واقع نتیجه ادامه دادن به یک رابطه مشکل دار و یا بدون عشق است که به طلاق منجر می شود.
همچنین ناسازگاری و عدم تفاهم دیگر مورد می باشد؛ برخی از زوج ها بخاطر فشارهای والدین و اطرافیان و یا فقط بخاطر احساس تنهایی در ازدواج عجله می کنند و بعد از مدتی متوجه می شوند که با همسر خود تفاهم ندارند و سازگار نیستند؛ علاوه براین اعتقادات و رفتار آدم ها در طول زمان تغییر می کند و ممکن است زوجی که ۱۰ سال بیش باهم تفاهم و سازگاری داشتند در حال حاضر با هم سازگار نباشند.
گاهی فرزندان باعث بروز اختلافات اساسی در میان والدینشان می شوند، زیرا برخی از زوج ها درباره تصمیماتی که برای فرزندانشان می گیرند و قوانینی که برای آنها وضع می کنند نمی توانند به توافق برسند، در نتیجه یکی از آنها احساس می کند که دیگری قدرت او را تضعیف می کند و همین باعث بحث و اختلاف نظر آنها می شود.
اگر نگرش زوج های جوان به پول و مسائل مالی خیلی متفاوت باشد این موضوع باعث می شود درمورد مسائلی مالی خانه به توافق نرسند ودچار اختلاف شوند. مثلا اگر یکی از زوج ها خسیس باشد و دیگری ولخرج، اختلافات و درگیری های زیادی در بین آنها به وجود می آید که ممکن است حتی منجر به طلاق شود.
برآورده نشدن توقعات نیز از دییلایل اصلی طلاق میان زوجین است، یکی از زوج ها و گاهی هردوی آنها ممکن است احساس کنند که ازدواجشان آن چیزی نیست که آنها می خواستند؛ بعضی ها دوست ندارند که ازدواجشان یک ازدواج معمولی باشد و احساس می کنند که همسرشان توقعات آنها را برآورده نمی کند مخصوصا اگر آنها فرهنگ ها و اعتقاد مذهبی متفاوتی داشته باشند.
نیز بسیاری از افرادی که از همسرانشان جدا شده اند می گویند هرگز به صحبت های همسر خود در هنگام دعوا و مشاجره گوش نمی کردند و اهمیت نمی دادند. ارتباط در ازدواج بسیار مهم است و اگر زوجی احساس کنند که نمی توانند با یکدیگر صحبت کنند مشکلاتشان حل نشده باقی می ماند.
همچنین هر نوع اعتیاد باعث بوجود آمدن مشکلات و اختلافات شدید در ازدواج می شود. منظور از اعتیاد فقط اعتیاد به مواد مخدر، سیگار و الکل نیست؛ حتی اعتیاد به قمار، خرید و اینترنت هم می تواند باعث بروز مشکلات جدی در ازدواج شود.
عوامل متعدد طلاق را می توان به دو دسته تقسیم کرد: یکی، علل طلاق در جوامع سنتی و دیگری علت های طلاق در جوامع صنعتی است؛ علل طلاق در جوامع سنتی عبارتست از، اعتیاد، وجود همسر جدید، خشونت و بدرفتاری مردان، دخالت و مسائل و مشکلات مالی؛ وعلت های طلاق در جوامع صنعتی عبارتست از، عدم تعلق خاطر و دوست داشتن و علاقه واقعی زن و مرد به همدیگر، افزایش آگاهی زنان از حقوق خود، اختلاف سلیقه بین زوجین، ضعف اعتقادات مذهبی، بهم ریختگی و نابه سامانی روابط خانوادگی و عدم تحمل و زیر بار زور نرفتن، عامل اقتصادی مدگرایی و اسراف زن و تجمل پرستی زن، بالا رفتن سطح سواد، نگاه مرد سالارانه جامعه نسبت به زنان و دختران مثل قوانین کشور، عدم شناخت کافی و دقیق از جنس مخالف از قبیل روحیات و اخلاق منش و رفتار طرف، عدم همسانی در ازدواج در زمینه های تحصیلی، فرهنگی، مذهبی، هوشی، شغلی، روانی، نژادی، سنی وسکونت شهری روستایی و زبانی می باشد.
ذکر این مبحث نیز در ایجا لازم است که تاثیر طلاق بر فرزندان و به خصوص کودکان پیش دبستانی بسیار است؛ زیرا سطح رشد شناخت آنها هنوز در حدی نیست که بفهمند چه اتفاقی افتاده است و شاید در علت چرایی والدین دچار سوءتعبیر شوند و خود را مقصر بدانند. کودکان پس از طلاق والدین در سنین گوناگون دچار حالات روحی متفاوت می شوند، مثلا در سال اول جدایی والدین، کودکان، دچار حساس خشم، ترس و افسردگی می گردند و در سنین پیش از دبستان پسران نسبت به دختران معمولا ناآرام تر می شوند و به جای شرکت در فعالیت گروهی به حالت پرخاشگری و بی نظمی بیشتر نمایان می شوند.
نویسنده: عادل ویسی-کارشناس حقوق
انتهای پیام/الف
لینک کوتاه: https://goo.gl/s62eBl
برچسب ها :
طلاقواقعه طلاقناهنجاری های اجتماعیاعتیادکودکان طلاقپرخاشگرینظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
- 370 فقره تصادف نوروز امسال به فوریت های پزشکی کُردستان گزارش شد
- مصاف شهرداری کامیاران و خوشه طلایی ساوه در ورزشگاه آزادی
- زمینه سرمایه گذاری و اشتغال را فراهم می آوریم/ پیش بینی 32 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزه نمودن 2 هزار هکتار از اراضی پایاب سد گاوشان
- رهبر انقلاب:در مقابل کسانی که بخواهند رای مردم را در انتخابات بشکنند می ایستم/ انقلاب و پیشرفت متوقف نمی شوند
- شرایط شرکت در مسابقات قوی ترین مردان سال 96 بزوش اعلام شد
- مطالبه مردم و رهبری از مسئولان تمرکز بر تولید و اشتغال است
- سال جدید، سال اشتغال بیشتر برای جوانان خواهد بود/باید مشارکت حداکثری، رقابت سالم و انتخابات قانونی، مد نظر همه ما باشد
- اجرایی شدن طرح تامین مالی خُرد در کامیاران با اعتبار 120 میلیارد ریالی
- پرداخت 13 میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی برای اشاعه کسب وکار در کامیاران
- روایت های تکان دهنده عکاس ایرانی از فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه+تصویر
- ایام نوروز زمان مناسبی برای ارتقای فرهنگ ترافیک شهری است
- وزنه بردار کامیارانی در راه مسابقات جهانی مکزیک
- آغاز پیش ثبت نام داوطلبان کاندیداتوری شورای اسلامی شهر و روستا
- انتصاب رئیس جدید شرکت گاز کامیاران
- کرمانشاه و کُردستان در صدر آمار استان های بیکار ایران
- فاجعه حلبچه و تاثیر آن در تحول حقوق بین الملل
- صعود زمستانه گروه کوهنوردی شاهو به قله دماوند
- تجلیل از انتها قبادی، بانوی نویسنده کامیارانی
- اعطای نشان شوالیه توهین به هنرخوشنویسی است/ ما باید به فرانسوی ها نشان هنر بدهیم
- شطرنج باز کامیارانی، قهرمان مسابقات یابود شهدای پلاسکو
- راه اندازی گشت های نوروزی در بازار کامیاران
- نقش بی بدیل زنان در امور اجتماعی انکار ناشدنی است/ انتخابات بهترین فرصت برای نقش آفرینی زنان است
- زنان می توانند پیشگامان تغییر در جهان باشند
- دیدار شهرداری کامیاران و پیام مقاومت ساری در ورزشگاه آزادی
- انتقاد فرمانده سپاه کُردستان از ضعف اقدامات فرهنگی در استان
- هرچه داریم، از شهدا داریم و این حقیقت محض است
- انتشار کتاب صید قزل آلا در پالنگان با ریچارد براتیگان
- تولید و ترویج صنایع دستی توسط بانوی کارآفرین کامیارانی
- ماردین رستمی قهرمان قهرمانان شطرنج کُردستان شد
پرتوی [شنبه 18 دی 1395 | 11:21] پاسخ
عرض سلام و خسته نباشید ممنون از بیانات صحیح و نظر کارشناسانه شما استاد عزیز،مطلب عالی و کاملی بود امید به اینکه نظرات و دیدگاه های شما بزرگواران راه گشای زندگی جوانان شود و کمک کننده آنها نسبت به تغییر روند زندگی خود در راستای کاهش آسیب های اجتماعی من جمله طلاق باشد